Afdrukopties:

Pekelvlees, croutons, omelet en olijf

Opbrengsten1 portie

 250 g mager pekelvlees (of pastrami), plakjes
 3 sneden licht volkorenbrood, zonder korst, blokjes
 1 middelgroot scharrelei, geklutst
 2 teentjes knoflook, ontveld, geperst
 2 theelepels pikante rode paprikapoeder
 2 eetlepels ontpitte groene olijven, plakjes
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Van het middelgrote ei in olie een smeuïge omelet bakken en laten afkoelen. Vervolgens in gelijkmatige plakjes snijden. Op smaak brengen met peper en zout. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes volkorenbrood licht krokant bakken. Geperste knoflook en pikante rode paprikapoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Het pekelvlees halveren, oprollen en met plakjes omelet en olijf garneren. Over bordjes of schaaltjes verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren komt goed tot zijn recht bij de licht pikante smaak van de croutons, de licht zilte smaak van het pekelvlees en de zilte toets van de plakjes groene olijf.