Pastrami met selderij en gegrilde rode paprika

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g pastrami (of mager pekelvlees), dunne plakjes
 1 kleine bleekselderijstengel
 2 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 4 eetlepels gegrilde rode paprika
 sprietjes verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Draadjes uit de kleine bleekselderijstengel verwijden en in piepkleine blokjes snijden. De blokjes zo kort mogelijk beetgaar koken, in een vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.

2

De blokjes met mayonaise mengen, op smaak brengen met peper en zout en over de plakjes pastrami (of mager pekelvlees) verdelen.

3

Over bordjes verdelen en met een reepje gegrilde rode paprika en een sprietje bieslook garneren. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediƫnten

 200 g pastrami (of mager pekelvlees), dunne plakjes
 1 kleine bleekselderijstengel
 2 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 4 eetlepels gegrilde rode paprika
 sprietjes verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Draadjes uit de kleine bleekselderijstengel verwijden en in piepkleine blokjes snijden. De blokjes zo kort mogelijk beetgaar koken, in een vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.

2

De blokjes met mayonaise mengen, op smaak brengen met peper en zout en over de plakjes pastrami (of mager pekelvlees) verdelen.

3

Over bordjes verdelen en met een reepje gegrilde rode paprika en een sprietje bieslook garneren. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 5 en 7 vol%.

Pastrami met selderij en gegrilde rode paprika