Pastrami met oogbonen, wortel en bleekselderij

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g pastrami, in plakjes (of mager pekelvlees)
 175 g oogbonen (black-eyed peas), uit pot of blik
 4 eetlepels winterwortel, in kleine blokjes
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in kleine blokjes
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 takje verse tijm
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes wortel en bleekselderij kort roerbakken. De uitgelekte oogbonen en het takje verse tijm toevoegen. Op de laagste stand van de hittebron 5 tot 10 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Dit mengsel over de plakjes pastrami of het mager pekelvlees verdelen. Naar smaak met een klein takje tijm garneren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, blond of donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8 vol%, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 200 g pastrami, in plakjes (of mager pekelvlees)
 175 g oogbonen (black-eyed peas), uit pot of blik
 4 eetlepels winterwortel, in kleine blokjes
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in kleine blokjes
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 takje verse tijm
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes wortel en bleekselderij kort roerbakken. De uitgelekte oogbonen en het takje verse tijm toevoegen. Op de laagste stand van de hittebron 5 tot 10 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Dit mengsel over de plakjes pastrami of het mager pekelvlees verdelen. Naar smaak met een klein takje tijm garneren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, blond of donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8 vol%, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%.

Notes

Pastrami met oogbonen, wortel en bleekselderij