Afdrukopties:

Pastrami met knolselderij en ei

Opbrengsten1 portie

 300 g pastrami of mager pekelvlees, plakjes
 250 g knolselderij, geschild, geraspt
 3 hardgekookte eieren, hoofdzakelijk het eigeel
 2 eetlepels afgestreken mierikswortelcrème, uit pot of blik
 5 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 3 eetlepels groene, ontpitte en fijngehakte olijven
 reepjes licht geroosterd stokbrood, Turks brood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte knolselderij met de mierikswortelcrème en de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om iets op te stijven. De plakjes pastrami of mager pekelvlees met dit mengsel besmeren en oprollen. Het eigeel met een vork prakken en over de rolletjes verdelen. Met fijngehakte groene olijven garneren. Naar smaak met licht geroosterd stokbrood, Turks brood of ciabatta serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pittige toets van de mierikswortelcrème in combinatie met de zachte, licht kruidige smaak van de pastrami, de licht geroosterde toets van het brood en de licht zilte smaak van de fijngehakte groene olijven.