Pastrami met bleekselderij, mayonnaise en bieslook

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 plakjes pastrami of mager pekelvlees, in plakjes
 150 g bleekselderij, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 1 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 2 eetlepels dunne reepjes rode gegrilde paprika
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de piepkleine blokjes bleekselderij met de mayonaise en de verse bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Dit mengsel over de plakjes pastrami of het magere pekelvlees verdelen, oprollen en eventueel met een prikkertje vast zetten. Met een reepje rode gegrilde paprika garneren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA), niet te zwaar gehopt, bijvoorbeeld een milde Engelse IPA of Session IPA tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 8 plakjes pastrami of mager pekelvlees, in plakjes
 150 g bleekselderij, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 1 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 2 eetlepels dunne reepjes rode gegrilde paprika
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de piepkleine blokjes bleekselderij met de mayonaise en de verse bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Dit mengsel over de plakjes pastrami of het magere pekelvlees verdelen, oprollen en eventueel met een prikkertje vast zetten. Met een reepje rode gegrilde paprika garneren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA), niet te zwaar gehopt, bijvoorbeeld een milde Engelse IPA of Session IPA tussen 3 en 5 vol%.

Notes

Pastrami met bleekselderij, mayonnaise en bieslook