De oven op 180 graden Celsius verwarmen. De harde onderkant van de paddenstoelen afsnijden en met keukenpapier schoon wrijven. In kleine stukjes scheuren of snijden. De olie in een koekenpan of wok verhitten en deze stukjes met de stukjes sjalot roerbakken. Bouillon en de kleine takjes tijm toevoegen en 10 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Tegen het einde van het stoven het vocht zoveel mogelijk inkoken en de takjes tijm verwijderen. Crème fraîche erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
De pasteibakjes kort in de voorverwarmde oven of magnetron plaatsen en vervolgens met het mengsel van de paddenstoelen vullen. Zo warm mogelijk serveren en met de verkruimelde walnoten garneren.
Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Duits & Lauret Winterstout erbij serveren. Dit volmondige donkere bier van 8,5vol% met een verwarmende afdronk, combineert goed met de aardse smaak van de paddenstoelen, de verkruimelde walnoten en de subtiele smaak van de verse tijm.
De oven op 180 graden Celsius verwarmen. De harde onderkant van de paddenstoelen afsnijden en met keukenpapier schoon wrijven. In kleine stukjes scheuren of snijden. De olie in een koekenpan of wok verhitten en deze stukjes met de stukjes sjalot roerbakken. Bouillon en de kleine takjes tijm toevoegen en 10 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Tegen het einde van het stoven het vocht zoveel mogelijk inkoken en de takjes tijm verwijderen. Crème fraîche erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
De pasteibakjes kort in de voorverwarmde oven of magnetron plaatsen en vervolgens met het mengsel van de paddenstoelen vullen. Zo warm mogelijk serveren en met de verkruimelde walnoten garneren.
Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Duits & Lauret Winterstout erbij serveren. Dit volmondige donkere bier van 8,5vol% met een verwarmende afdronk, combineert goed met de aardse smaak van de paddenstoelen, de verkruimelde walnoten en de subtiele smaak van de verse tijm.