Pasteitje gevuld met pompoenpuree, milde kerrie en bleekselderij

Categorie
Opbrengsten1 portie
 3 kleine pasteibakjes
 400 g flespompoen, zonder schil en zaadjes, in stukjes
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 2 tot 3 theelepels milde tot licht pikante kerriepoeder
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 3 eetlepels gevogelte-of groentebouillon
 1 kleine bleekselderij stengel, zonder draadjes, in kleine blokjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De oven op 180 graden Celsius verwarmen. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes flespompoen en sjalot kort roerbakken. Kerriepoeder en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron met de deksel op de wok of pan gedurende 10 tot 15 minuten stoven. Met de staafmixer pureren en op smaak brengen met peper en zout.

2

De pasteibakjes in de voorverwarmde oven of in de magnetron kort verwarmen. De pasteibakjes met het warme of lauwwarme mengsel vullen en met kleine blokjes bleekselderij garneren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener, alcoholvrije- of alcoholarme pilsener, witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tusen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 3 kleine pasteibakjes
 400 g flespompoen, zonder schil en zaadjes, in stukjes
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 2 tot 3 theelepels milde tot licht pikante kerriepoeder
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 3 eetlepels gevogelte-of groentebouillon
 1 kleine bleekselderij stengel, zonder draadjes, in kleine blokjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De oven op 180 graden Celsius verwarmen. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes flespompoen en sjalot kort roerbakken. Kerriepoeder en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron met de deksel op de wok of pan gedurende 10 tot 15 minuten stoven. Met de staafmixer pureren en op smaak brengen met peper en zout.

2

De pasteibakjes in de voorverwarmde oven of in de magnetron kort verwarmen. De pasteibakjes met het warme of lauwwarme mengsel vullen en met kleine blokjes bleekselderij garneren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener, alcoholvrije- of alcoholarme pilsener, witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tusen 3 en 5 vol%.

Pasteitje gevuld met pompoenpuree, milde kerrie en bleekselderij