Afdrukopties:

Pasta schelpen met pompoenpuree, kerriepoeder, pistachenootjes

Opbrengsten1 portie

 250 g geschilde, ontpitte flespompoen
 2 kleine sjalotjes
 2 theelepels milde tot licht pikante kerriepoeder of baharat (geurige kruidenmelange)
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 dl gevogelte- of groentenbouillon
 schelppasta (conchiglie)
 4 eetlepels (geschilde) pistachenootjes, verkruimeld
 sprietjes bieslook, voor garnering
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De schelppasta met een snufje zout beetgaar koken, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.

2

De flespompoen in stukjes snijden. De kleine sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de stukjes pompoen en sjalot kort roerbakken. Bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten met de deksel op de pan stoven.

3

Tegen het einde van de stooftijd de kerriepoeder of baharat (geurige kruidenmelange) erdoor roeren. Met de staafmixer pureren en op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen en de schelppasta ermee vullen. Met verkruimelde pistache nootjes en bieslook garneren.

4

Aanbevolen bieren; pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier (bijvoorbeeld Spéciale Belge), blond bier tussen 5 en 7 vol%, milde Engele (pale) ale tussen 5 en 7 vol%.