Pasta met paddenstoelen en lamsworstjes en Blond van brouwerij Egmond

Opbrengsten1 portie
 4 ongekruide lamsworstjes
 5 g gedroogde paddenstoelen
 250 g verse gemengde paddenstoelen
 1 ui gesnipperd
 1 blik (400 ml) tomatenblokjes
 200 ml Blond van brouwerij Egmond
 ¼ theelepel chilivlokken
 1 mespunt suiker
 geraspte pecorino naar smaak
 1 eetlepel olijfolie
 1 theelepel knoflook
 1 eetlepel peterselie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Week de gedroogde paddenstoelen een half uur in heet water. Daarna uitlekken en fijn snijden. Bewaar het weekvocht.

2

Snijd de lamsworstjes in stukjes. Fruit de uisnippers in een eetlepel olijfolie. Voeg de stukjes worst toe en bak licht bruin. Strooi de chilivlokken erover. Blus af met het bier en laat even sudderen. Voeg de tomatenblokjes, mespunt suiker, geweekte paddenstoelen, en weekvocht toe. Laat de saus op een laag vuur een half uurtje pruttelen.

3

Bak de in plakjes gesneden verse paddenstoelen goudbruin in de olijfolie met wat knoflook, zout en peper. En voeg aan de saus toe. Laat nog 5 minuten op laag vuur staan.

4

Kook ondertussen de pasta volgens voorschrift. Giet af en schep door de saus.
Serveer de pasta met geraspte pecorino en peterselie.

5

Drink hierbij een koel glas Blond van brouwerij Egmond. De lichte bitterheid sluit mooi aan bij de smaak van paddenstoelen en lamsworst.

Ingrediënten

 4 ongekruide lamsworstjes
 5 g gedroogde paddenstoelen
 250 g verse gemengde paddenstoelen
 1 ui gesnipperd
 1 blik (400 ml) tomatenblokjes
 200 ml Blond van brouwerij Egmond
 ¼ theelepel chilivlokken
 1 mespunt suiker
 geraspte pecorino naar smaak
 1 eetlepel olijfolie
 1 theelepel knoflook
 1 eetlepel peterselie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Week de gedroogde paddenstoelen een half uur in heet water. Daarna uitlekken en fijn snijden. Bewaar het weekvocht.

2

Snijd de lamsworstjes in stukjes. Fruit de uisnippers in een eetlepel olijfolie. Voeg de stukjes worst toe en bak licht bruin. Strooi de chilivlokken erover. Blus af met het bier en laat even sudderen. Voeg de tomatenblokjes, mespunt suiker, geweekte paddenstoelen, en weekvocht toe. Laat de saus op een laag vuur een half uurtje pruttelen.

3

Bak de in plakjes gesneden verse paddenstoelen goudbruin in de olijfolie met wat knoflook, zout en peper. En voeg aan de saus toe. Laat nog 5 minuten op laag vuur staan.

4

Kook ondertussen de pasta volgens voorschrift. Giet af en schep door de saus.
Serveer de pasta met geraspte pecorino en peterselie.

5

Drink hierbij een koel glas Blond van brouwerij Egmond. De lichte bitterheid sluit mooi aan bij de smaak van paddenstoelen en lamsworst.

Notes

Pasta met paddenstoelen en lamsworstjes en Blond van brouwerij Egmond