Week de gedroogde paddenstoelen een half uur in heet water. Daarna uitlekken en fijn snijden. Bewaar het weekvocht.
Snijd de lamsworstjes in stukjes. Fruit de uisnippers in een eetlepel olijfolie. Voeg de stukjes worst toe en bak licht bruin. Strooi de chilivlokken erover. Blus af met het bier en laat even sudderen. Voeg de tomatenblokjes, mespunt suiker, geweekte paddenstoelen, en weekvocht toe. Laat de saus op een laag vuur een half uurtje pruttelen.
Bak de in plakjes gesneden verse paddenstoelen goudbruin in de olijfolie met wat knoflook, zout en peper. En voeg aan de saus toe. Laat nog 5 minuten op laag vuur staan.
Kook ondertussen de pasta volgens voorschrift. Giet af en schep door de saus.
Serveer de pasta met geraspte pecorino en peterselie.
Drink hierbij een koel glas Blond van brouwerij Egmond. De lichte bitterheid sluit mooi aan bij de smaak van paddenstoelen en lamsworst.
Week de gedroogde paddenstoelen een half uur in heet water. Daarna uitlekken en fijn snijden. Bewaar het weekvocht.
Snijd de lamsworstjes in stukjes. Fruit de uisnippers in een eetlepel olijfolie. Voeg de stukjes worst toe en bak licht bruin. Strooi de chilivlokken erover. Blus af met het bier en laat even sudderen. Voeg de tomatenblokjes, mespunt suiker, geweekte paddenstoelen, en weekvocht toe. Laat de saus op een laag vuur een half uurtje pruttelen.
Bak de in plakjes gesneden verse paddenstoelen goudbruin in de olijfolie met wat knoflook, zout en peper. En voeg aan de saus toe. Laat nog 5 minuten op laag vuur staan.
Kook ondertussen de pasta volgens voorschrift. Giet af en schep door de saus.
Serveer de pasta met geraspte pecorino en peterselie.
Drink hierbij een koel glas Blond van brouwerij Egmond. De lichte bitterheid sluit mooi aan bij de smaak van paddenstoelen en lamsworst.