Parelhoenborstfilets met bleekselderij, shiitake en Brand Sylvester

Opbrengsten1 portie
 4 parelhoenborstfilets met vleugelstuk, ontveld
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, in kleine blokjes
 125 g shiitake, schoongemaakt
 1 sjalotje, geschild, in stukjes
 15 cl gevogelte- of groentebouillon
 4 eetlepels crème fraîche
 5 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De parelhoenborstfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De harde onderkant van de shiitake verwijderen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot, blokjes bleekselderij en stukjes shiitake kort roerbakken. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Het vocht iets inkoken en tegen het einde van het verwarmen peper uit de molen en eventueel zout, de crème fraîche erdoor roeren en warm houden.

3

Drie eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan verhitten en de parelhoenborstfilets om en om lichtbruin bakken. Met de deksel op de pan nog 3 minuten aan iedere kant op de laagste hittebron garen. In aluminiumfolie wikkelen om warm te houden.

4

De warme parelhoenborstfilets, heel of in plakjes gesneden, met de saus over voorverwarmde borden verdelen vergezeld van aardappelkroketjes, beetgaar gekookte broccoliroosjes en een licht gekoeld glas Brand Sylvester. Dit robijnrood/koperkleurig licht kruidige bier van 7,5 vol% met een aangename volle karameltoets, komt goed tot z’n recht bij de saus met de aardse smaak van de shiitake en het geurige karakter van de bleekselderij in combinatie met de zachte smaak van de parelhoenborstfilets.

Ingrediënten

 4 parelhoenborstfilets met vleugelstuk, ontveld
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, in kleine blokjes
 125 g shiitake, schoongemaakt
 1 sjalotje, geschild, in stukjes
 15 cl gevogelte- of groentebouillon
 4 eetlepels crème fraîche
 5 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De parelhoenborstfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De harde onderkant van de shiitake verwijderen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot, blokjes bleekselderij en stukjes shiitake kort roerbakken. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Het vocht iets inkoken en tegen het einde van het verwarmen peper uit de molen en eventueel zout, de crème fraîche erdoor roeren en warm houden.

3

Drie eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan verhitten en de parelhoenborstfilets om en om lichtbruin bakken. Met de deksel op de pan nog 3 minuten aan iedere kant op de laagste hittebron garen. In aluminiumfolie wikkelen om warm te houden.

4

De warme parelhoenborstfilets, heel of in plakjes gesneden, met de saus over voorverwarmde borden verdelen vergezeld van aardappelkroketjes, beetgaar gekookte broccoliroosjes en een licht gekoeld glas Brand Sylvester. Dit robijnrood/koperkleurig licht kruidige bier van 7,5 vol% met een aangename volle karameltoets, komt goed tot z’n recht bij de saus met de aardse smaak van de shiitake en het geurige karakter van de bleekselderij in combinatie met de zachte smaak van de parelhoenborstfilets.

Parelhoenborstfilets met bleekselderij, shiitake en Brand Sylvester