Parelhoenborstfilet met rundergehakt en tijm

Categorie
Opbrengsten1 portie
 500 g parelhoenborstfilets
 200 g runder- of kalfsgehakt
 2 kleine sjalotjes
 2 theelepels fijngehakte verse tijm
 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 6 eetlepels gevogelte- of kalfsfond
 2 dl gevogeltebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De parelhoenborstfilets in de vorm van een envelopje snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een koekenpan of wok verwarmen en het gehakt met de stukjes sjalot kort roerbakken. Fond toevoegen, goed roeren, hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 15 minuten stoven. Naar smaak extra fond gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.

3

De parelhoenborstfilets met het afgekoelde mengsel en de fijngehakte tijm vullen en met houten prikkertjes vastzetten. Drie eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de gevulde parelhoenborstfilets aan beide kanten aanbraden. Bouillon toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 15 minuten stoven. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen, in plakjes snijden en met de warme saus serveren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, donker bier(bijvoorbeeld dubbel) tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, fruitige, milde Engelse IPA (India Pale Ale).

Ingrediënten

 500 g parelhoenborstfilets
 200 g runder- of kalfsgehakt
 2 kleine sjalotjes
 2 theelepels fijngehakte verse tijm
 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 6 eetlepels gevogelte- of kalfsfond
 2 dl gevogeltebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De parelhoenborstfilets in de vorm van een envelopje snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een koekenpan of wok verwarmen en het gehakt met de stukjes sjalot kort roerbakken. Fond toevoegen, goed roeren, hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 15 minuten stoven. Naar smaak extra fond gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.

3

De parelhoenborstfilets met het afgekoelde mengsel en de fijngehakte tijm vullen en met houten prikkertjes vastzetten. Drie eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de gevulde parelhoenborstfilets aan beide kanten aanbraden. Bouillon toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 15 minuten stoven. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen, in plakjes snijden en met de warme saus serveren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, donker bier(bijvoorbeeld dubbel) tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, fruitige, milde Engelse IPA (India Pale Ale).

Notes

Parelhoenborstfilet met rundergehakt en tijm