Parelhoenborstfilet met champignons en serranoham

Categorie
Opbrengsten1 portie
 2 ontvelde parelhoenborstfilets (of kipfilet of kalkoenfilet, bio kwaliteit)
 100 g gemengde champignons
 75 g serranoham, aan een stuk
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2,50 dl gevogeltebouillon
 2 eetlepels roomboter
 kleine takjes verse tijm (of gedroogde tijm)
 reepjes ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De parelhoenborstfilets plat slaan en met een scherp mes een inkeping maken om te vullen. Met weinig zout bestrooien en even laten rusten.

2

De harde onderkant van de champignons afsnijden en in piepkleine blokjes snijden. De serranoham in piepkleine blokjes snijden. Een eetlepel olie in een koekenpan verwarmen en de blokjes champignon en serranoham kort om en om bakken. Laten afkoelen en de filets ermee vullen.

3

De rest van de olie in een braadpan verwarmen en de filets aan beide kanten aanbraden. Hittebron verlagen, gevogeltebouillon toevoegen en 20 tot 25 minuten op de laagste hittebron stoven. Af en toe omkeren. De filets eruit halen en het stoofvocht iets inkoken.

4

Het stoofvocht iets laten afkoelen en kleine blokjes roomboter erdoor roeren voor een egale saus. De filets in plakjes snijden en met een lepeltje saus serveren. Met een klein takje verse tijm garneren en met reepjes ciabatta serveren. Aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%., Saison (fruitig bier met een droge afdronk).

Ingrediënten

 2 ontvelde parelhoenborstfilets (of kipfilet of kalkoenfilet, bio kwaliteit)
 100 g gemengde champignons
 75 g serranoham, aan een stuk
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2,50 dl gevogeltebouillon
 2 eetlepels roomboter
 kleine takjes verse tijm (of gedroogde tijm)
 reepjes ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De parelhoenborstfilets plat slaan en met een scherp mes een inkeping maken om te vullen. Met weinig zout bestrooien en even laten rusten.

2

De harde onderkant van de champignons afsnijden en in piepkleine blokjes snijden. De serranoham in piepkleine blokjes snijden. Een eetlepel olie in een koekenpan verwarmen en de blokjes champignon en serranoham kort om en om bakken. Laten afkoelen en de filets ermee vullen.

3

De rest van de olie in een braadpan verwarmen en de filets aan beide kanten aanbraden. Hittebron verlagen, gevogeltebouillon toevoegen en 20 tot 25 minuten op de laagste hittebron stoven. Af en toe omkeren. De filets eruit halen en het stoofvocht iets inkoken.

4

Het stoofvocht iets laten afkoelen en kleine blokjes roomboter erdoor roeren voor een egale saus. De filets in plakjes snijden en met een lepeltje saus serveren. Met een klein takje verse tijm garneren en met reepjes ciabatta serveren. Aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%., Saison (fruitig bier met een droge afdronk).

Parelhoenborstfilet met champignons en serranoham