Paprika vissoep met Pronck Tripel

Opbrengsten1 portie
 2 grote rode paprika’s
 2 teentjes knoflook, geperst
 1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
 ½ l visbouillon (of vissoep)
 400 g koolvis of kabeljauw (of een andere witvis)
 1 citroen
 8 takjes dille
 zakje knoflookcroutons (of zelfgemaakt)
 4 eetlepels geraspte belegen kaas
 peper uit de molen en zout
1

Rooster de paprika’s onder de grill. Laat ze, als ze grotendeels zwart zijn, een half uur rusten in een afgesloten plastic zak. Ontvel en ontpit ze. Pureer de paprika met de tomatenblokjes met sap en de knoflook met de staafmixer.

2

Meng daarna met de visbouillon en het sap van 2 eetlepels citroen. Breng in een grote pan aan de kook met flink wat peper en zout.

3

Ontvel de witvis en besprenkel met citroensap. Voeg de witvis in reepjes van 2 cm breed toe aan de soep. Laat ong. 10 minuten op zacht vuur garen.

4

Serveer in een diep bord met croutons en geraspte kaas. Garneer met takjes dille. Drink hierbij een gekoeld glas Pronck Tripel.

Ingrediënten

 2 grote rode paprika’s
 2 teentjes knoflook, geperst
 1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
 ½ l visbouillon (of vissoep)
 400 g koolvis of kabeljauw (of een andere witvis)
 1 citroen
 8 takjes dille
 zakje knoflookcroutons (of zelfgemaakt)
 4 eetlepels geraspte belegen kaas
 peper uit de molen en zout

Aanwijzingen

1

Rooster de paprika’s onder de grill. Laat ze, als ze grotendeels zwart zijn, een half uur rusten in een afgesloten plastic zak. Ontvel en ontpit ze. Pureer de paprika met de tomatenblokjes met sap en de knoflook met de staafmixer.

2

Meng daarna met de visbouillon en het sap van 2 eetlepels citroen. Breng in een grote pan aan de kook met flink wat peper en zout.

3

Ontvel de witvis en besprenkel met citroensap. Voeg de witvis in reepjes van 2 cm breed toe aan de soep. Laat ong. 10 minuten op zacht vuur garen.

4

Serveer in een diep bord met croutons en geraspte kaas. Garneer met takjes dille. Drink hierbij een gekoeld glas Pronck Tripel.

Paprika vissoep met Pronck Tripel