Pannenkoekjes van havermout, dadels en ReuZ Dubbel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 5 kleine, ontpitte dadels
 1 dl ReuZ Dubbel (kamertemperatuur)
 150 g havermout
 50 tot 60 gram zelfrijzend bakmeel
 2 middelgrote eieren
 3,50 dl halfvolle melk
 zonnebloemolie
 1 mespunt fijn geraspte sinaasappelschil
 4 eetlepels geschaafde, ontvelde amandelen
1

De kleine ontpitte dadels in kleine stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.

2

Na het wellen met keukenpapier droog deppen.

3

In een mengkom de havermout, bakmeel, eieren, melk, de gewelde stukjes dadel en de fijn geraspte sinaasappelschil goed tot een egaal beslag roeren.

4

Het beslag 45 minuten laten rusten. Mocht het beslag te dik uitvallen, wat water erdoor roeren.

5

Een scheutje zonnebloemolie over een hete koekenpan verdelen. Van ongeveer 1 eetlepel van het beslag kleine pannenkoekjes om en om bakken. Iedere kant ongeveer 3 minuten tot beide kanten lichtbruin van kleur zijn.

6

Ervoor zorgen dat de pannenkoekjes niet te donker van kleur worden door ze af en toe om te keren.

7

Na het bakken met geschaafde, ontvelde amandelen bestrooien.

8

Een licht gekoeld glas ReuZ Dubbel bij de pannenkoekjes serveren. Het fruitige aroma en de licht zoete smaak van dit bier zijn in harmonie met het zoetje van de dadels en het subtiele aroma van de geschaafde, ontvelde amandelen.

Ingrediënten

 5 kleine, ontpitte dadels
 1 dl ReuZ Dubbel (kamertemperatuur)
 150 g havermout
 50 tot 60 gram zelfrijzend bakmeel
 2 middelgrote eieren
 3,50 dl halfvolle melk
 zonnebloemolie
 1 mespunt fijn geraspte sinaasappelschil
 4 eetlepels geschaafde, ontvelde amandelen

Aanwijzingen

1

De kleine ontpitte dadels in kleine stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.

2

Na het wellen met keukenpapier droog deppen.

3

In een mengkom de havermout, bakmeel, eieren, melk, de gewelde stukjes dadel en de fijn geraspte sinaasappelschil goed tot een egaal beslag roeren.

4

Het beslag 45 minuten laten rusten. Mocht het beslag te dik uitvallen, wat water erdoor roeren.

5

Een scheutje zonnebloemolie over een hete koekenpan verdelen. Van ongeveer 1 eetlepel van het beslag kleine pannenkoekjes om en om bakken. Iedere kant ongeveer 3 minuten tot beide kanten lichtbruin van kleur zijn.

6

Ervoor zorgen dat de pannenkoekjes niet te donker van kleur worden door ze af en toe om te keren.

7

Na het bakken met geschaafde, ontvelde amandelen bestrooien.

8

Een licht gekoeld glas ReuZ Dubbel bij de pannenkoekjes serveren. Het fruitige aroma en de licht zoete smaak van dit bier zijn in harmonie met het zoetje van de dadels en het subtiele aroma van de geschaafde, ontvelde amandelen.

Pannenkoekjes van havermout, dadels en ReuZ Dubbel