Paksoi, cannellinibonen, bleekselderij, rode paprika

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 grote paksoi
 200 g cannellinibonen (of kleine witte bonen), gekookt, uit pot/blik
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 kleine sjalotjes, geschild, stukjes
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine blokjes of stukjes
 1 halve rode paprika, zaadlijst verwijderd, kleine blokjes of stukjes
 1 eetlepel ras el hanout
 3 eetlepels limoen- of citroensap
 olijf- of zonnebloemolie
 15 cl groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een mengkom de geperste knoflook met het limoen- of citroensap en 4 eetlepels olie mengen. Naar smaak extra olie gebruiken. Goed roeren en vervolgens zeven. Met een penseel over de gewassen paksoibladeren verdelen. Kort op een koele plek of in de koelkast plaatsen. Restant van de knoflook achterhouden. In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de sjalot kort roerbakken. De stukjes bleekselderij, rode paprika, cannellinibonen en de bouillon erdoor roeren. Ruim 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de ras el hanout en de overgebleven geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Samen met de bladeren paksoi over kort voorverwarmde borden of schaaltjes of glazen verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse smaak van de paksoi, de lichte toets van het limoen- of citroensap op de bladeren en de licht kruidige toets van de ras el hanout.

Ingrediënten

 1 grote paksoi
 200 g cannellinibonen (of kleine witte bonen), gekookt, uit pot/blik
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 kleine sjalotjes, geschild, stukjes
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine blokjes of stukjes
 1 halve rode paprika, zaadlijst verwijderd, kleine blokjes of stukjes
 1 eetlepel ras el hanout
 3 eetlepels limoen- of citroensap
 olijf- of zonnebloemolie
 15 cl groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In een mengkom de geperste knoflook met het limoen- of citroensap en 4 eetlepels olie mengen. Naar smaak extra olie gebruiken. Goed roeren en vervolgens zeven. Met een penseel over de gewassen paksoibladeren verdelen. Kort op een koele plek of in de koelkast plaatsen. Restant van de knoflook achterhouden. In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de sjalot kort roerbakken. De stukjes bleekselderij, rode paprika, cannellinibonen en de bouillon erdoor roeren. Ruim 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de ras el hanout en de overgebleven geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Samen met de bladeren paksoi over kort voorverwarmde borden of schaaltjes of glazen verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse smaak van de paksoi, de lichte toets van het limoen- of citroensap op de bladeren en de licht kruidige toets van de ras el hanout.

Notes

Paksoi, cannellinibonen, bleekselderij, rode paprika