In een mengkom de kookroom door de gekookte aardappelen mengen en met een stamper fijn stampen. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen.
In een wok of hoge koekenpan de olie verhitten en de paddenstoelen, blokjes flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon erdoor roeren, hittebron op de laagste stand zetten en tien minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de sojasaus erdoor roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Over een ovenschaal verdelen en met de aardappelpuree afdekken. In het midden van de oven plaatsen en de ovenstand op 160 tot 180 graden Celsius zetten. Goed verwarmen tot de bovenkant lichtbruin van kleur is geworden. Iets laten afkoelen en over voorverwarmde borden verdelen.
Een licht gekoeld glas Bokkepruik van brouwerij Hommeles erbij drinken. De smaak van dit bier van 8 vol% met rookmout en een lichte honingtoets combineert goed met de aardse smaak van de paddenstoelen en de zachte smaak van de flespompoen in combinatie met het lichte zoetje van de sojasaus.
In een mengkom de kookroom door de gekookte aardappelen mengen en met een stamper fijn stampen. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen.
In een wok of hoge koekenpan de olie verhitten en de paddenstoelen, blokjes flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon erdoor roeren, hittebron op de laagste stand zetten en tien minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de sojasaus erdoor roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Over een ovenschaal verdelen en met de aardappelpuree afdekken. In het midden van de oven plaatsen en de ovenstand op 160 tot 180 graden Celsius zetten. Goed verwarmen tot de bovenkant lichtbruin van kleur is geworden. Iets laten afkoelen en over voorverwarmde borden verdelen.
Een licht gekoeld glas Bokkepruik van brouwerij Hommeles erbij drinken. De smaak van dit bier van 8 vol% met rookmout en een lichte honingtoets combineert goed met de aardse smaak van de paddenstoelen en de zachte smaak van de flespompoen in combinatie met het lichte zoetje van de sojasaus.