Ovenschotel met paddenstoelen, flespompoen, sojasaus en Bokkepruik

Opbrengsten1 portie
 75 g kastanje champignons, steeltjes verwijderd
 75 g oesterzwammen, harde onderkant verwijderd
 75 g shiitake, steeltjes verwijderd
 150 g flespompoen, geschild in kleine blokjes
 2 kleine sjalotjes, geschild in stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 4 eetlepel zoete sojasaus
 350 g kruimige aardappelen, gekookt
 3 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 6 eetlepel kookroom
 15 cl groente bouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de kookroom door de gekookte aardappelen mengen en met een stamper fijn stampen. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen.

2

In een wok of hoge koekenpan de olie verhitten en de paddenstoelen, blokjes flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon erdoor roeren, hittebron op de laagste stand zetten en tien minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de sojasaus erdoor roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen.

3

Over een ovenschaal verdelen en met de aardappelpuree afdekken. In het midden van de oven plaatsen en de ovenstand op 160 tot 180 graden Celsius zetten. Goed verwarmen tot de bovenkant lichtbruin van kleur is geworden. Iets laten afkoelen en over voorverwarmde borden verdelen.

4

Een licht gekoeld glas Bokkepruik van brouwerij Hommeles erbij drinken. De smaak van dit bier van 8 vol% met rookmout en een lichte honingtoets combineert goed met de aardse smaak van de paddenstoelen en de zachte smaak van de flespompoen in combinatie met het lichte zoetje van de sojasaus.

Ingrediënten

 75 g kastanje champignons, steeltjes verwijderd
 75 g oesterzwammen, harde onderkant verwijderd
 75 g shiitake, steeltjes verwijderd
 150 g flespompoen, geschild in kleine blokjes
 2 kleine sjalotjes, geschild in stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 4 eetlepel zoete sojasaus
 350 g kruimige aardappelen, gekookt
 3 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 6 eetlepel kookroom
 15 cl groente bouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de kookroom door de gekookte aardappelen mengen en met een stamper fijn stampen. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen.

2

In een wok of hoge koekenpan de olie verhitten en de paddenstoelen, blokjes flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon erdoor roeren, hittebron op de laagste stand zetten en tien minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de sojasaus erdoor roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen.

3

Over een ovenschaal verdelen en met de aardappelpuree afdekken. In het midden van de oven plaatsen en de ovenstand op 160 tot 180 graden Celsius zetten. Goed verwarmen tot de bovenkant lichtbruin van kleur is geworden. Iets laten afkoelen en over voorverwarmde borden verdelen.

4

Een licht gekoeld glas Bokkepruik van brouwerij Hommeles erbij drinken. De smaak van dit bier van 8 vol% met rookmout en een lichte honingtoets combineert goed met de aardse smaak van de paddenstoelen en de zachte smaak van de flespompoen in combinatie met het lichte zoetje van de sojasaus.

Notes

Ovenschotel met paddenstoelen, flespompoen, sojasaus en Bokkepruik