De ontvelde eendenbouten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Ui schillen en in stukjes snijden. De gemengde paddestoelen schoon borstelen, harde onderkant verwijderen en in stukjes scheuren of snijden. Olie in een braadpan verhitten en de eendenbouten aan alle kanten kort aanbraden. De stukjes ui erdoor roeren, bouillon toevoegen en de hittebron op de laagste stand zetten. Gedurende 45 tot 50 minuten stoven. Af en toe omkeren en tegen het eind op smaak brengen met peper en zout.
Na de stooftijd de eendenbouten uit de braadpan halen, laten afkoelen en in stukjes snijden . Het stoofvocht zoveel mogelijk inkoken, gemengde paddestoelen toevoegen en al roerende 3 minuten op een lage hittebron verwarmen.
Tijdens het stoven de aardappelen schillen en met een snufje zout gaar koken. Afgieten, goed stampen en de slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Het eendenvlees met de hoisinsaus (verkrijgbaar bij Chinese voedingswinkels en grote supermarkten) mengen en samen met de paddestoelen en enkele lepels van het stoofvocht over de bodem van een ovenschaal verdelen. Afdekken met aardappelpuree en enkele toefjes boter erover verdelen.
De ovenstand op 160 tot 180 graden zetten, ovenschaal in het midden van de oven plaatsen tot de bovenkant lichtbruin van kleur is geworden. Over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een goed gekoeld glas Pine Tops Boogie Ale van brouwerij Leidsch Bier. De kruidige toets van dit bier combineert goed met het eendenvlees en het lichte zoetje van de hoisinsaus.
De ontvelde eendenbouten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Ui schillen en in stukjes snijden. De gemengde paddestoelen schoon borstelen, harde onderkant verwijderen en in stukjes scheuren of snijden. Olie in een braadpan verhitten en de eendenbouten aan alle kanten kort aanbraden. De stukjes ui erdoor roeren, bouillon toevoegen en de hittebron op de laagste stand zetten. Gedurende 45 tot 50 minuten stoven. Af en toe omkeren en tegen het eind op smaak brengen met peper en zout.
Na de stooftijd de eendenbouten uit de braadpan halen, laten afkoelen en in stukjes snijden . Het stoofvocht zoveel mogelijk inkoken, gemengde paddestoelen toevoegen en al roerende 3 minuten op een lage hittebron verwarmen.
Tijdens het stoven de aardappelen schillen en met een snufje zout gaar koken. Afgieten, goed stampen en de slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Het eendenvlees met de hoisinsaus (verkrijgbaar bij Chinese voedingswinkels en grote supermarkten) mengen en samen met de paddestoelen en enkele lepels van het stoofvocht over de bodem van een ovenschaal verdelen. Afdekken met aardappelpuree en enkele toefjes boter erover verdelen.
De ovenstand op 160 tot 180 graden zetten, ovenschaal in het midden van de oven plaatsen tot de bovenkant lichtbruin van kleur is geworden. Over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een goed gekoeld glas Pine Tops Boogie Ale van brouwerij Leidsch Bier. De kruidige toets van dit bier combineert goed met het eendenvlees en het lichte zoetje van de hoisinsaus.