Afdrukopties:

Omelette met groene asperges en kaas

Opbrengsten1 portie

 4 middelgrote eieren
 8 kleine groene asperges
 4 eetlepels koksroom of slagroom
 2 eetlepels roomboter
 1 eetlepel zonnebloemolie
 rondjes licht geroosterd volkorenbrood of ander brood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De harde onderkant van de asperges afsnijden. De punten afsnijden en met een snufje zout beetgaar koken, afspoelen en laten uitlekken . De rest van de asperges in stukjes snijden.

2

In een mengkom de eieren met koksroom of slagroom luchtig kloppen.

3

Een mengsel van boter en olie in een koekenpan verwarmen en de stukjes asperge kort roerbakken. Het eimengsel toevoegen en al roerende laten stollen. Op smaak brengen met peper en zout en over licht geroosterde rondjes volkorenbrood verdelen. De groene asperges kunnen worden vervangen door witte asperges, die geschild moeten worden.

4

Garneren met aspergepunten en flintertjes belegen of Parmezaanse kaas.

5

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond tussen 5 en 7 vol%.