Afdrukopties:

Omelette met courgette en kaas

Opbrengsten1 portie

 4 middelgrote eieren
 4 eetlepels kookroom
 1 kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, geraspt
 1 sjalot, geschild, geraspt
 4 eetlepels Parmezaanse- of oude kaas, geraspt
 3 eetlepels zonnebloemolie
 reepjes stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de eieren met de kookroom mengen. De olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) verhitten en de courgette en sjalot zeer kort roerbakken. Het mengsel over de pan verdelen en met een vork iets uit elkaar halen. Met de deksel op de pan gedurende 4 minuten garen. In plakjes snijden en met de geraspte kaas garneren.
Een goed gekoeld glas pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale. tussen 5 en 8 vol%. De verfrissende en vaak aangename fruitige toets van deze bieren past goed bij de zachte smaak van de omelette en de licht zilte toets van de geraspte kaas.