Omelette met aardappel, sjalotjes en courgette

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 eieren
 4 eetlepels slagroom of koksroom
 2 kleine sjalotjes, geschild, in stukjes
 4 gekookte kleine aardappelen, in blokjes of plakjes
 1 halve, kleine courgette, zonder zaadlijst, in dunne plakjes
 3 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de eieren met de room mengen.

2

De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de stukjes sjalot, aardappel en courgette kort roerbakken. Het mengsel van ei en room toevoegen en al roerende iets laten stollen. Met de deksel op de pan nog kort verwarmen op de laagste hittebron. Op smaak brengen met peper en zout. Warm of lauwwarm serveren.

3

Naar smaak met blokjes komkommer en tomaat garneren. Aanbevolen bieren: pilsener, alcoholvrije- of alcoholarme pilsener, witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%

Ingrediënten

 4 eieren
 4 eetlepels slagroom of koksroom
 2 kleine sjalotjes, geschild, in stukjes
 4 gekookte kleine aardappelen, in blokjes of plakjes
 1 halve, kleine courgette, zonder zaadlijst, in dunne plakjes
 3 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de eieren met de room mengen.

2

De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de stukjes sjalot, aardappel en courgette kort roerbakken. Het mengsel van ei en room toevoegen en al roerende iets laten stollen. Met de deksel op de pan nog kort verwarmen op de laagste hittebron. Op smaak brengen met peper en zout. Warm of lauwwarm serveren.

3

Naar smaak met blokjes komkommer en tomaat garneren. Aanbevolen bieren: pilsener, alcoholvrije- of alcoholarme pilsener, witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%

Notes

Omelette met aardappel, sjalotjes en courgette