Omelet met spinazie en beenham

Categorie
Opbrengsten1 portie
 2 grote eieren
 150 g bladspinazie, gewassen en uitgelekt
 100 g beenham, of pekelvlees, flinterdunne reepjes
 2 eetlepels kookroom
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 1 mespunt geplette komijnzaadjes
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De eieren in en mengkom met de kookroom mengen. Een luchtige omelet van dit mengsel in de olie bakken en laten afkoelen. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de uitgelekte spinazie kort roerbakken. Geperste knoflook en geplette komijnzaadjes erdoor roeren en iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. De omelet in gelijkmatige reepjes snijden en het mengsel van de spinazie erover verdelen. Oprollen en met flinterdunne reepjes beenham garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de omelet, in combinatie met de licht kruidige toets van de spinazie en de zachte smaak van de beenham.

Ingrediënten

 2 grote eieren
 150 g bladspinazie, gewassen en uitgelekt
 100 g beenham, of pekelvlees, flinterdunne reepjes
 2 eetlepels kookroom
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 1 mespunt geplette komijnzaadjes
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
Omelet met spinazie en beenham