Bereidingswijze:
De eieren in en mengkom met de kookroom mengen. Een luchtige omelet van dit mengsel in de olie bakken en laten afkoelen. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de uitgelekte spinazie kort roerbakken. Geperste knoflook en geplette komijnzaadjes erdoor roeren en iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. De omelet in gelijkmatige reepjes snijden en het mengsel van de spinazie erover verdelen. Oprollen en met flinterdunne reepjes beenham garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de omelet, in combinatie met de licht kruidige toets van de spinazie en de zachte smaak van de beenham.
Bereidingswijze:
De eieren in en mengkom met de kookroom mengen. Een luchtige omelet van dit mengsel in de olie bakken en laten afkoelen. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de uitgelekte spinazie kort roerbakken. Geperste knoflook en geplette komijnzaadjes erdoor roeren en iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. De omelet in gelijkmatige reepjes snijden en het mengsel van de spinazie erover verdelen. Oprollen en met flinterdunne reepjes beenham garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de omelet, in combinatie met de licht kruidige toets van de spinazie en de zachte smaak van de beenham.