Bereidingswijze:
De stukjes witte asperge in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. In een mengkom de eieren samen met de kookroom tot een luchtig geheel klutsen. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en luchtige, dunne omeletten van het beslag bakken. De omelet in gelijkmatige delen snijden en de asperges en flinterdun gesneden ham erover verdelen. Op voorverwarmde borden plaatsen en met de geraspte kaas en lente-ui of bieslook garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en van vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht gerookte toets van de ham en de licht zilte smaak van de kaas.
Bereidingswijze:
De stukjes witte asperge in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. In een mengkom de eieren samen met de kookroom tot een luchtig geheel klutsen. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en luchtige, dunne omeletten van het beslag bakken. De omelet in gelijkmatige delen snijden en de asperges en flinterdun gesneden ham erover verdelen. Op voorverwarmde borden plaatsen en met de geraspte kaas en lente-ui of bieslook garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en van vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht gerookte toets van de ham en de licht zilte smaak van de kaas.