Bereidingswijze:
Na het koken van de mosselen de lege schelpen bewaren. In een wok of koekenpan de rode en groene paprika, tomaat en het laurierblaadje kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten met de deksel op de pan verwarmen. Halverwege het verwarmen de geperste knoflook en harissa of pikante chilivlokken erdoor roeren. Harissa is een licht pikante, licht kruidige pasta van rode peper. Verkrijgbaar bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. De schelpen met dit warme mengsel vullen en de mosselen erover verdelen. Met plakjes licht geroosterd stokbrood of ciabatta serveren.
Aanbevolen bieren: een goed gekoelde pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%, of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. Vooral de frisse smaak en vaak fruitige toets van deze bieren, past goed bij de licht pikante smaak van de saus in combinatie met de licht zilte smaak van de mosselen.
Bereidingswijze:
Na het koken van de mosselen de lege schelpen bewaren. In een wok of koekenpan de rode en groene paprika, tomaat en het laurierblaadje kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten met de deksel op de pan verwarmen. Halverwege het verwarmen de geperste knoflook en harissa of pikante chilivlokken erdoor roeren. Harissa is een licht pikante, licht kruidige pasta van rode peper. Verkrijgbaar bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. De schelpen met dit warme mengsel vullen en de mosselen erover verdelen. Met plakjes licht geroosterd stokbrood of ciabatta serveren.
Aanbevolen bieren: een goed gekoelde pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%, of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. Vooral de frisse smaak en vaak fruitige toets van deze bieren, past goed bij de licht pikante smaak van de saus in combinatie met de licht zilte smaak van de mosselen.