Bereidingswijze:
De kokoscrème in weinig lauwwarm water oplossen. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De groene Thaise curry met de bouillon al roerend toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en 15 minuten laten pruttelen. Af en toe roeren en tegen het einde van het verwarmen de opgeloste kokscrème erdoor roeren. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen en de gekookte mosselen door dit mengsel scheppen. Over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte verse korianderblaadjes of bladselderij en blokjes rode paprika garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, blond bier (zwaar), bijvoorbeeld een fruitige tripel van 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de groene Thaise curry
Bereidingswijze:
De kokoscrème in weinig lauwwarm water oplossen. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De groene Thaise curry met de bouillon al roerend toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en 15 minuten laten pruttelen. Af en toe roeren en tegen het einde van het verwarmen de opgeloste kokscrème erdoor roeren. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen en de gekookte mosselen door dit mengsel scheppen. Over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte verse korianderblaadjes of bladselderij en blokjes rode paprika garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, blond bier (zwaar), bijvoorbeeld een fruitige tripel van 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de groene Thaise curry