Mihoen met groenten

Opbrengsten1 portie
 150 g mihoen of rijstvermicelli, beetgaar gekookt
 6 eetlepels dunne preiringen
 6 eetlepels flinterdun gesneden (winter)wortel
 1 middelgroot ei
 3 theelepels sambal badjak of sambal trassi
 100 g beenham, gekookt, flinterdunne reepjes (optie)
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Het ei klutsen, een dunne omelet hiervan bakken en laten afkoelen. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de wortel en prei kort beetgaar bakken. De sambal en afgekoelde mihoen of rijstvermicelli erdoor roeren. Naar smaak extra sambal gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout. Over voorverwarmde borden verdelen en met dunne reepjes omelet en reepjes beenham (optie) garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zachte smaak van de groenten, reepjes omelet en de pikante toets van de sambal badjak of sambal trassi.

Ingrediënten

 150 g mihoen of rijstvermicelli, beetgaar gekookt
 6 eetlepels dunne preiringen
 6 eetlepels flinterdun gesneden (winter)wortel
 1 middelgroot ei
 3 theelepels sambal badjak of sambal trassi
 100 g beenham, gekookt, flinterdunne reepjes (optie)
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Het ei klutsen, een dunne omelet hiervan bakken en laten afkoelen. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de wortel en prei kort beetgaar bakken. De sambal en afgekoelde mihoen of rijstvermicelli erdoor roeren. Naar smaak extra sambal gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout. Over voorverwarmde borden verdelen en met dunne reepjes omelet en reepjes beenham (optie) garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zachte smaak van de groenten, reepjes omelet en de pikante toets van de sambal badjak of sambal trassi.

Mihoen met groenten