Bereidingswijze:
Het eigeel apart houden en het wit in piepkleine blokjes snijden. In een mengkom de makreel met een vork fijn maken. De blokjes wit van het ei, blokjes bleekselderij, blokjes komkommer, pikante chilivlokken, bieslook, mayonaise en mascarpone erdoor roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Uit de koelkast halen en over schaaltjes of glazen verdelen. Met het fijngeprakte eigeel garneren. Met licht geroosterde sneden volkorenbrood of ciabatta serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, zeer mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. Deze frisse en vaak fruitige bieren passen goed bij de licht gerookte smaak van de makreel in combinatie met de licht pikante toets van de chilivlokken en de frisse smaak van de komkommer en bleekselderij.
Bereidingswijze:
Het eigeel apart houden en het wit in piepkleine blokjes snijden. In een mengkom de makreel met een vork fijn maken. De blokjes wit van het ei, blokjes bleekselderij, blokjes komkommer, pikante chilivlokken, bieslook, mayonaise en mascarpone erdoor roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Uit de koelkast halen en over schaaltjes of glazen verdelen. Met het fijngeprakte eigeel garneren. Met licht geroosterde sneden volkorenbrood of ciabatta serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, zeer mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. Deze frisse en vaak fruitige bieren passen goed bij de licht gerookte smaak van de makreel in combinatie met de licht pikante toets van de chilivlokken en de frisse smaak van de komkommer en bleekselderij.