Eventuele graatjes met een pincet uit de makreelfilet verwijderen en in zeer kleine stukjes snijden of hakken. In een mengkom deze stukjes met de fijngeprakte aardappelen, de piepkleine blokjes bleekselderij en het ei mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.
In een mengkom de mayonaise met de bieslook en het vers citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout en in de koelkast plaatsen.
Balletjes vormen van het makreelmengsel en iets plat slaan. De olie in een koekenpan verhitten en lichtbruin tot goudbruin bakken. Af en toe omkeren. Warm of iets afgekoeld met de bieslook- citroenmayonaise serveren.
Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij drinken. De fruitige en volmondige smaak van Westmalle Trappist Tripel combineert goed met de smaak van de gebakken makreelfilet, de subtiele smaak van de bleekselderij en de frisse smaak van de citroen- bieslookmayonaise.
Eventuele graatjes met een pincet uit de makreelfilet verwijderen en in zeer kleine stukjes snijden of hakken. In een mengkom deze stukjes met de fijngeprakte aardappelen, de piepkleine blokjes bleekselderij en het ei mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.
In een mengkom de mayonaise met de bieslook en het vers citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout en in de koelkast plaatsen.
Balletjes vormen van het makreelmengsel en iets plat slaan. De olie in een koekenpan verhitten en lichtbruin tot goudbruin bakken. Af en toe omkeren. Warm of iets afgekoeld met de bieslook- citroenmayonaise serveren.
Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij drinken. De fruitige en volmondige smaak van Westmalle Trappist Tripel combineert goed met de smaak van de gebakken makreelfilet, de subtiele smaak van de bleekselderij en de frisse smaak van de citroen- bieslookmayonaise.