Makreelkoekjes met bleekselderij, bieslook- citroenmayonaise en Westmalle Trappist Tripel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g verse makreelfilet (zonder vel)
 2 kleine gekookte aardappelen
 4 eetlepels piepkleine blokjes bleekselderij
 1 ei
 1 tot 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
 4 tot 5 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 1 eetlepel vers citroensap
 zonnebloemolie om te bakken
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Eventuele graatjes met een pincet uit de makreelfilet verwijderen en in zeer kleine stukjes snijden of hakken. In een mengkom deze stukjes met de fijngeprakte aardappelen, de piepkleine blokjes bleekselderij en het ei mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

2

In een mengkom de mayonaise met de bieslook en het vers citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout en in de koelkast plaatsen.

3

Balletjes vormen van het makreelmengsel en iets plat slaan. De olie in een koekenpan verhitten en lichtbruin tot goudbruin bakken. Af en toe omkeren. Warm of iets afgekoeld met de bieslook- citroenmayonaise serveren.

4

Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij drinken. De fruitige en volmondige smaak van Westmalle Trappist Tripel combineert goed met de smaak van de gebakken makreelfilet, de subtiele smaak van de bleekselderij en de frisse smaak van de citroen- bieslookmayonaise.

Ingrediënten

 400 g verse makreelfilet (zonder vel)
 2 kleine gekookte aardappelen
 4 eetlepels piepkleine blokjes bleekselderij
 1 ei
 1 tot 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
 4 tot 5 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 1 eetlepel vers citroensap
 zonnebloemolie om te bakken
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Eventuele graatjes met een pincet uit de makreelfilet verwijderen en in zeer kleine stukjes snijden of hakken. In een mengkom deze stukjes met de fijngeprakte aardappelen, de piepkleine blokjes bleekselderij en het ei mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

2

In een mengkom de mayonaise met de bieslook en het vers citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout en in de koelkast plaatsen.

3

Balletjes vormen van het makreelmengsel en iets plat slaan. De olie in een koekenpan verhitten en lichtbruin tot goudbruin bakken. Af en toe omkeren. Warm of iets afgekoeld met de bieslook- citroenmayonaise serveren.

4

Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij drinken. De fruitige en volmondige smaak van Westmalle Trappist Tripel combineert goed met de smaak van de gebakken makreelfilet, de subtiele smaak van de bleekselderij en de frisse smaak van de citroen- bieslookmayonaise.

Notes

Makreelkoekjes met bleekselderij, bieslook- citroenmayonaise en Westmalle Trappist Tripel