Makreel met rode biet, grove mosterd en Westmalle Trappist Tripel

Opbrengsten1 portie
 500 g verse makreel filets
 200 g rode biet, gekookt, in kleine blokjes
 150 g vastkokende aardappelen, geschild, gekookt, in kleine blokjes
 3 eetlepel grove, pittige mosterd
 2 eetlepel mayonaise
 2 theelepel fijn gekneusde witte peperkorrels
 2 eetlepel bloem
 3 eetlepel zonnebloemolie
 zout, naar smaak
1

Overgebleven graatjes met een pincet uit de filets verwijderen. Met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een mengkom de blokjes rode biet, aardappel, grove mosterd, mayonaise en fijn gekneusde witte peperkorrels mengen. Op smaak brengen met zout. Gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen.

3

De makreel filets gelijkmatig met de bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.

4

Met het mengsel van rode biet serveren. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel van 9,5 vol% erbij serveren. De fruitige toets van onder meer banaan, de volmondige smaak van dit blonde bier en het subtiel bittertje in de afdronk, passen goed bij de aardse smaak van de rode biet en de pittige toets van de grove mosterd.

Ingrediënten

 500 g verse makreel filets
 200 g rode biet, gekookt, in kleine blokjes
 150 g vastkokende aardappelen, geschild, gekookt, in kleine blokjes
 3 eetlepel grove, pittige mosterd
 2 eetlepel mayonaise
 2 theelepel fijn gekneusde witte peperkorrels
 2 eetlepel bloem
 3 eetlepel zonnebloemolie
 zout, naar smaak

Aanwijzingen

1

Overgebleven graatjes met een pincet uit de filets verwijderen. Met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een mengkom de blokjes rode biet, aardappel, grove mosterd, mayonaise en fijn gekneusde witte peperkorrels mengen. Op smaak brengen met zout. Gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen.

3

De makreel filets gelijkmatig met de bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.

4

Met het mengsel van rode biet serveren. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel van 9,5 vol% erbij serveren. De fruitige toets van onder meer banaan, de volmondige smaak van dit blonde bier en het subtiel bittertje in de afdronk, passen goed bij de aardse smaak van de rode biet en de pittige toets van de grove mosterd.

Makreel met rode biet, grove mosterd en Westmalle Trappist Tripel