Makreel met appel, bleekselderij en Tripel Lefort

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g gerookte makreelfilet
 1 zoetzure kleine appel, geschild, zonder klokhuis
 4 eetlepels bleekselderij, in kleine blokjes
 2 eetlepels zoetzure augurk, in kleine blokjes
 2 kleine aardappelen, gekookt en in blokjes
 4 tot 5 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De zoetzure appel in kleine blokjes snijden en in een mengkom samen met de blokjes bleekselderij, zoetzure augurk, blokjes aardappel en mayonaise mengen. Naar smaak extra mayonaise gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven.

2

De gerookte makreelfilet in plakjes snijden en nog aanwezige graatjes met een pincet verwijderen. Na het uur het gekoelde mengsel over bordjes verdelen en de plakjes gerookte makreelfilet erop plaatsen. Met fijngehakte verse bieslook bestrooien.

3

Een licht gekoeld glas Tripel Lefort erbij drinken. Dit fruitige, verfrissende goudblonde bier met een volle smaak en een lichte citrus toets combineert goed met de smaak van de gerookte makreel, het zoetzure van de appel, de frisse toets van de bleekselderij en bieslook.

Ingrediënten

 400 g gerookte makreelfilet
 1 zoetzure kleine appel, geschild, zonder klokhuis
 4 eetlepels bleekselderij, in kleine blokjes
 2 eetlepels zoetzure augurk, in kleine blokjes
 2 kleine aardappelen, gekookt en in blokjes
 4 tot 5 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De zoetzure appel in kleine blokjes snijden en in een mengkom samen met de blokjes bleekselderij, zoetzure augurk, blokjes aardappel en mayonaise mengen. Naar smaak extra mayonaise gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven.

2

De gerookte makreelfilet in plakjes snijden en nog aanwezige graatjes met een pincet verwijderen. Na het uur het gekoelde mengsel over bordjes verdelen en de plakjes gerookte makreelfilet erop plaatsen. Met fijngehakte verse bieslook bestrooien.

3

Een licht gekoeld glas Tripel Lefort erbij drinken. Dit fruitige, verfrissende goudblonde bier met een volle smaak en een lichte citrus toets combineert goed met de smaak van de gerookte makreel, het zoetzure van de appel, de frisse toets van de bleekselderij en bieslook.

Makreel met appel, bleekselderij en Tripel Lefort