Maiskoekjes met pikante saus

Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g gekookte maïskorrels, uit pot of blik
 1 groot ei
 2 eetlepels bloem
 2 theelepels selderijzout
 1 grote trostomaat, zonder zaadjes, geschild, in stukjes
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, stukjes
 4 eetlepels rode paprika, zonder zaadjes, stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 theelepels harissa of pikante chilisaus
 15 cl groentebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout
1

Bereidingswijze:
De maïskorrels met een vork fijn maken en in een mengkom met het ei, de bloem en het selderijzout mengen. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes tomaat, rode paprika en bleekselderij kort roerbakken, bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Halverwege de geperste knoflook erdoor roeren. Met de staafmixer pureren en de harissa (kruidige rode peperpasta, uit pot of tube) of pikante chilisaus erdoor roeren. Warm houden. Het mengsel uit de koelkast halen. Gelijkmatige balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) verhitten en de balletjes lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de saus serveren.
Een goed gekoeld glas pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% erbij drinken. De verfrissende toets en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zoete smaak van de maïskoekjes en de licht pikante smaak van de saus.

Ingrediënten

 150 g gekookte maïskorrels, uit pot of blik
 1 groot ei
 2 eetlepels bloem
 2 theelepels selderijzout
 1 grote trostomaat, zonder zaadjes, geschild, in stukjes
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, stukjes
 4 eetlepels rode paprika, zonder zaadjes, stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 theelepels harissa of pikante chilisaus
 15 cl groentebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De maïskorrels met een vork fijn maken en in een mengkom met het ei, de bloem en het selderijzout mengen. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes tomaat, rode paprika en bleekselderij kort roerbakken, bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Halverwege de geperste knoflook erdoor roeren. Met de staafmixer pureren en de harissa (kruidige rode peperpasta, uit pot of tube) of pikante chilisaus erdoor roeren. Warm houden. Het mengsel uit de koelkast halen. Gelijkmatige balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) verhitten en de balletjes lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de saus serveren.
Een goed gekoeld glas pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% erbij drinken. De verfrissende toets en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zoete smaak van de maïskoekjes en de licht pikante smaak van de saus.

Notes

Maiskoekjes met pikante saus