Bereidingswijze:
De steeltjes van de gedroogde vijgen afsnijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier weken. De melk in een pannetje aan de kook brengen. Het maïsgriesmeel bij beetjes met een garde erdoor roeren. De melk aan de kook houden. Goed blijven roeren en de rest van het meel bij beetjes al roerend toevoegen. De hittebron op de laagste stand zetten. De stukjes gekonfijte sinaasappelschil erdoor roeren en nog 5 tot 10 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Eventueel extra melk toevoegen voor een smeuïger geheel. Dit mengsel over schaaltjes of kelkglazen verdelen. Met dunne plakjes geweekte vijg en basterdsuiker garneren.
Aanbevolen bieren:
Donker zwaar bier, bijvoorbeeld Porter, Quadrupel tussen 8 en 10 vol%. De licht zoete toets en volmondige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de pudding in combinatie met het zoetje van de geweekte vijgen en de basterdsuiker.
Bereidingswijze:
De steeltjes van de gedroogde vijgen afsnijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier weken. De melk in een pannetje aan de kook brengen. Het maïsgriesmeel bij beetjes met een garde erdoor roeren. De melk aan de kook houden. Goed blijven roeren en de rest van het meel bij beetjes al roerend toevoegen. De hittebron op de laagste stand zetten. De stukjes gekonfijte sinaasappelschil erdoor roeren en nog 5 tot 10 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Eventueel extra melk toevoegen voor een smeuïger geheel. Dit mengsel over schaaltjes of kelkglazen verdelen. Met dunne plakjes geweekte vijg en basterdsuiker garneren.
Aanbevolen bieren:
Donker zwaar bier, bijvoorbeeld Porter, Quadrupel tussen 8 en 10 vol%. De licht zoete toets en volmondige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de pudding in combinatie met het zoetje van de geweekte vijgen en de basterdsuiker.