Bereidingswijze:
De kleine stukjes dadel gedurende 2 uur in het bier weken. Na het weken met de staafmixer pureren. De melk aan de kook brengen en al roerende het maïsgriesmeel in kleine beetjes toevoegen. Goed blijven roeren tot een egaal geheel. Vervolgens de gepureerde dadel, de boter, suiker en 3 eetlepels geraspte amandel erdoor roeren en met de deksel op de pan op de allerlaagste hittebron kort warm houden. De boter zorgt voor een extra smeuïge toets. Over schaaltjes of kelkglazen verdelen. Ruim 30 minuten in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Met de rest van de geraspte amandel garneren.
Aanbevolen bieren:
Honingbier tussen 5 en 8 vol%, donker bier tussen 5 en 8 vol% met een lichtzoete toets, bijvoorbeeld Dubbel, Barley wine of quadrupel tussen 8 en 10 vol%, naar smaak in een proefglaasje van bijvoorbeeld 10 of 15 cl. De lichtzoete tot zoete toets van deze bieren past goed bij de zoete smaak van het mengsel van maïsgriesmeel en de subtiele smaak van de amandel.
Bereidingswijze:
De kleine stukjes dadel gedurende 2 uur in het bier weken. Na het weken met de staafmixer pureren. De melk aan de kook brengen en al roerende het maïsgriesmeel in kleine beetjes toevoegen. Goed blijven roeren tot een egaal geheel. Vervolgens de gepureerde dadel, de boter, suiker en 3 eetlepels geraspte amandel erdoor roeren en met de deksel op de pan op de allerlaagste hittebron kort warm houden. De boter zorgt voor een extra smeuïge toets. Over schaaltjes of kelkglazen verdelen. Ruim 30 minuten in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Met de rest van de geraspte amandel garneren.
Aanbevolen bieren:
Honingbier tussen 5 en 8 vol%, donker bier tussen 5 en 8 vol% met een lichtzoete toets, bijvoorbeeld Dubbel, Barley wine of quadrupel tussen 8 en 10 vol%, naar smaak in een proefglaasje van bijvoorbeeld 10 of 15 cl. De lichtzoete tot zoete toets van deze bieren past goed bij de zoete smaak van het mengsel van maïsgriesmeel en de subtiele smaak van de amandel.