Afdrukopties:

Mager pekelvlees met bleekselderij, mayonaise, bieslook en Budels Bio pilsener

Opbrengsten1 portie

 8 plakjes mager pekelvlees (rund), bio kwaliteit
 150 g bleekselderij in blokjes
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 2 eetlepels dunne reepjes rode (gegrilde) paprika
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De blokjes bleekselderij in een stoommandje zeer kort boven heet water beetgaar stomen of kort beetgaar koken. Afspoelen met koud water en laten uitlekken in een vergiet.

2

In een mengkom de blokjes bleekselderij met de mayonaise en de verse bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

Dit mengsel over de plakjes mager pekelvlees verdelen, oprollen en eventueel met een prikkertje vast zetten. Met een dun reepje rode (gegrilde) paprika garneren. De blokjes bleekselderij kunnen worden vervangen door blokjes komkommer, geschild en zonder de zaadlijst.

4

Een goed gekoeld glas Budels Bio pilsener van 5 vol% bij dit aperitefhapje of voorgerechtje serveren. De verfrissende en zachte smaak van deze bio pilsener combineert goed met de zachte smaak van het magere pekelvlees in combinatie met het lichte zoetje van de blokjes bleekselderij.