Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De aubergine in blokjes of stukjes snijden. Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de rode paprika, aubergine en sjalot kort roerbakken. Bouillon al roerend toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de gedroogde oregano erdoor roeren. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel samen met de macaroni over een vuurvaste schaal of vuurvaste schaaltjes verdelen. In het midden van de oven plaatsen tot de bovenkant lichtbruin van kleur is geworden. Uit de oven halen en met de geraspte kaas bestrooien.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkeurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol% De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige toets van de oregano en de zilte smaak van de geraspte kaas.
Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De aubergine in blokjes of stukjes snijden. Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de rode paprika, aubergine en sjalot kort roerbakken. Bouillon al roerend toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de gedroogde oregano erdoor roeren. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel samen met de macaroni over een vuurvaste schaal of vuurvaste schaaltjes verdelen. In het midden van de oven plaatsen tot de bovenkant lichtbruin van kleur is geworden. Uit de oven halen en met de geraspte kaas bestrooien.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkeurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol% De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige toets van de oregano en de zilte smaak van de geraspte kaas.