Macaroni, lamsragout, groenten

Opbrengsten1 portie
 400 g lamsschouder of lamsbout, ontbeend, blokjes
 200 g macaroni, beetgaar gekookt
 150 g pruimtomaten, uit pot of blik
 2 tenen knoflook, geschild, geperst
 3 theelepels gedroogde oregano
 2 theelepels pikante chilivlokken
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine blokjes
 100 g kleine doperwten diepvries, ontdooid
 30 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De blokjes lamsvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Vier eetlepels olie in de wok of braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De pruimtomaten kort meebraden. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 60 minuten garen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen het stoofvocht iets inkoken. Het vlees met een vork iets fijn maken. De geperste knoflook, blokjes bleekselderij en doperwten erdoor roeren. Op smaak brengen met chilivlokken en zout. Naar smaak extra chilivlokken gebruiken, voor een extra pikante toets. De beetgaar gekookte macaroni iets verwarmen en het vlees en het stoofvocht erover verdelen. Met gedroogde oregano garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier (licht) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de lamsragout in combinatie met de licht pikante toets van de chilivlokken en de smaak van de oregano.

Ingrediënten

 400 g lamsschouder of lamsbout, ontbeend, blokjes
 200 g macaroni, beetgaar gekookt
 150 g pruimtomaten, uit pot of blik
 2 tenen knoflook, geschild, geperst
 3 theelepels gedroogde oregano
 2 theelepels pikante chilivlokken
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine blokjes
 100 g kleine doperwten diepvries, ontdooid
 30 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De blokjes lamsvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Vier eetlepels olie in de wok of braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De pruimtomaten kort meebraden. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 60 minuten garen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen het stoofvocht iets inkoken. Het vlees met een vork iets fijn maken. De geperste knoflook, blokjes bleekselderij en doperwten erdoor roeren. Op smaak brengen met chilivlokken en zout. Naar smaak extra chilivlokken gebruiken, voor een extra pikante toets. De beetgaar gekookte macaroni iets verwarmen en het vlees en het stoofvocht erover verdelen. Met gedroogde oregano garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier (licht) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de lamsragout in combinatie met de licht pikante toets van de chilivlokken en de smaak van de oregano.

Notes

Macaroni, lamsragout, groenten