Bereidingswijze:
De blokjes lamsvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Vier eetlepels olie in de wok of braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De pruimtomaten kort meebraden. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 60 minuten garen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen het stoofvocht iets inkoken. Het vlees met een vork iets fijn maken. De geperste knoflook, blokjes bleekselderij en doperwten erdoor roeren. Op smaak brengen met chilivlokken en zout. Naar smaak extra chilivlokken gebruiken, voor een extra pikante toets. De beetgaar gekookte macaroni iets verwarmen en het vlees en het stoofvocht erover verdelen. Met gedroogde oregano garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier (licht) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de lamsragout in combinatie met de licht pikante toets van de chilivlokken en de smaak van de oregano.
Bereidingswijze:
De blokjes lamsvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Vier eetlepels olie in de wok of braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De pruimtomaten kort meebraden. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 60 minuten garen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen het stoofvocht iets inkoken. Het vlees met een vork iets fijn maken. De geperste knoflook, blokjes bleekselderij en doperwten erdoor roeren. Op smaak brengen met chilivlokken en zout. Naar smaak extra chilivlokken gebruiken, voor een extra pikante toets. De beetgaar gekookte macaroni iets verwarmen en het vlees en het stoofvocht erover verdelen. Met gedroogde oregano garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier (licht) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de lamsragout in combinatie met de licht pikante toets van de chilivlokken en de smaak van de oregano.