Afdrukopties:

Linzenburger met pita

Opbrengsten1 portie

 200 g linzen, gekookt, uit pot of blik
 1 ei
 2 eetlepels bloem
 4 eetlepels zonnebloemolie
 1 halve komkommer, geschild
 2 middelgrote trostomaten
  halve rode ui
 2 tot 3 eetlepels olijfolie, extra vierge
 pita broodjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de gekookte linzen met de bloem en het ei mengen. Goed roeren en met een vork zo fijn mogelijk maken. Gedurende 1 uur of iets langer in de koelkast plaatsen om op te stijven. Na het opstijven gelijkmatige balletjes vormen en iets plat slaan.

2

De zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en om en om bakken. Af en toe omkeren.

3

Komkommer, trostomaat en rode ui in dunne plakjes snijden.

4

De pita’s kort in de magnetron of oven verwarmen en met de linzenburgers, plakjes komkommer, trostomaat en rode ui beleggen. Olijfolie over de groenten verdelen. De olijfolie kan worden vervangen door een mengsel van mayonaise, Griekse yoghurt en fijngeknipte verse bieslook.

5

Aanbevolen bieren: pilsener(niet te zwaar gehopt), Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.