Linzen, vis, ei

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g (bruine) kleine linzen, uit pot/blik
 400 g filets van pieterman, horsmakreel, wijting of rode poon
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 theelepels pikante chilivlokken
 2 theelepels gekneusde komijnzaadjes
 2 niet te hard gekookte eieren, plakjes
 2 middelgrote aardappelen, geschild, gekookt, blokjes
 2 eetlepels bloem
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan de stukjes sjalot kort roerbakken. Uitgelekte linzen en bouillon toevoegen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de gekneusde komijnzaadjes, pikante chilivlokken en geperste knoflook erdoor roeren. Naar smaak kan extra bouillon worden gebruikt. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen. De bloem gelijkmatig over de filets verdelen. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de filets kort om en om lichtbruin bakken en warm houden. Naar smaak kunnen de filets op de barbecue of op een grillpan licht geroosterd worden. Linzen en stoofvocht en de visfilets over voorverwarmde borden verdelen. Met plakjes ei en blokjes aardappel garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige toets van de gekneusde komijnzaadjes en de licht pikante toets van de chilivlokken.

Ingrediënten

 200 g (bruine) kleine linzen, uit pot/blik
 400 g filets van pieterman, horsmakreel, wijting of rode poon
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 theelepels pikante chilivlokken
 2 theelepels gekneusde komijnzaadjes
 2 niet te hard gekookte eieren, plakjes
 2 middelgrote aardappelen, geschild, gekookt, blokjes
 2 eetlepels bloem
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan de stukjes sjalot kort roerbakken. Uitgelekte linzen en bouillon toevoegen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de gekneusde komijnzaadjes, pikante chilivlokken en geperste knoflook erdoor roeren. Naar smaak kan extra bouillon worden gebruikt. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen. De bloem gelijkmatig over de filets verdelen. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de filets kort om en om lichtbruin bakken en warm houden. Naar smaak kunnen de filets op de barbecue of op een grillpan licht geroosterd worden. Linzen en stoofvocht en de visfilets over voorverwarmde borden verdelen. Met plakjes ei en blokjes aardappel garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige toets van de gekneusde komijnzaadjes en de licht pikante toets van de chilivlokken.

Linzen, vis, ei