Bereidingswijze:
De stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon al roerend toevoegen en op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van het verwarmen de geplette komijnzaadjes toevoegen. In de pan iets laten afkoelen. Over bordjes of schaaltjes verdelen. Met de lamellen bospeen of winterwortel garneren. Hierover het citroen- of limoensap verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren komt goed tot z'n recht bij de lichte specerijentoets van de geplette komijnzaadjes en de frisse smaak van het sap in combinatie met het lichte zoetje van de wortel.
Bereidingswijze:
De stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon al roerend toevoegen en op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van het verwarmen de geplette komijnzaadjes toevoegen. In de pan iets laten afkoelen. Over bordjes of schaaltjes verdelen. Met de lamellen bospeen of winterwortel garneren. Hierover het citroen- of limoensap verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren komt goed tot z'n recht bij de lichte specerijentoets van de geplette komijnzaadjes en de frisse smaak van het sap in combinatie met het lichte zoetje van de wortel.