Linzen met wortel, sjalot en sperzieboon

Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g (donkere) linzen, gekookt, uit pot of blik
 100 g bospeen of winterwortel, geschraapt, in dunne lamellen
 1 sjalot, geschild, stukjes of geraspt
 100 g dunne sperziebonen, stukjes, kort gestoomd
 1 volle theelepel komijnzaadjes, geplet
 2 eetlepels citroen- of limoensap
 10 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout
1

Bereidingswijze:

De stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon al roerend toevoegen en op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van het verwarmen de geplette komijnzaadjes toevoegen. In de pan iets laten afkoelen. Over bordjes of schaaltjes verdelen. Met de lamellen bospeen of winterwortel garneren. Hierover het citroen- of limoensap verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren komt goed tot z'n recht bij de lichte specerijentoets van de geplette komijnzaadjes en de frisse smaak van het sap in combinatie met het lichte zoetje van de wortel.

Ingrediënten

 150 g (donkere) linzen, gekookt, uit pot of blik
 100 g bospeen of winterwortel, geschraapt, in dunne lamellen
 1 sjalot, geschild, stukjes of geraspt
 100 g dunne sperziebonen, stukjes, kort gestoomd
 1 volle theelepel komijnzaadjes, geplet
 2 eetlepels citroen- of limoensap
 10 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout
Linzen met wortel, sjalot en sperzieboon