Licht gerookte beenham met komkommer, appel, bieslook en Westmalle Trappist Tripel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 plakjes licht gerookte beenham of Ardeense ham
 4 eetlepels komkommer, zonder schil, in piepkleine blokjes
 4 eetlepels geschilde, ontpitte zoetzure appel, in piepkleine blokjes
 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
 2 eetlepels mayonaise
 2 eetlepels Griekse yoghurt
 50 tot 75 gram gemengde sla, kant en klaar
 olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De komkommer, zoetzure appel en fijngeknipte bieslook in een mengkom met een mengsel van mayonaise en Griekse yoghurt mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De licht gerookte beenham of Ardeense ham halveren, het mengsel erover verdelen en oprollen. Eventueel met een prikkertje vastzetten.

3

De gemengde sla over bordjes of schaaltjes verdelen, met olijfolie besprenkelen en de rolletjes erop plaatsen. Met warme toast serveren, vergezeld van een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel. Dit volmondige licht fruitige bier combineert goed met de licht gerookte smaak van de ham en de frisse smaak van de komkommer, appel, bieslook en gemengde sla.

Ingrediënten

 4 plakjes licht gerookte beenham of Ardeense ham
 4 eetlepels komkommer, zonder schil, in piepkleine blokjes
 4 eetlepels geschilde, ontpitte zoetzure appel, in piepkleine blokjes
 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
 2 eetlepels mayonaise
 2 eetlepels Griekse yoghurt
 50 tot 75 gram gemengde sla, kant en klaar
 olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De komkommer, zoetzure appel en fijngeknipte bieslook in een mengkom met een mengsel van mayonaise en Griekse yoghurt mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De licht gerookte beenham of Ardeense ham halveren, het mengsel erover verdelen en oprollen. Eventueel met een prikkertje vastzetten.

3

De gemengde sla over bordjes of schaaltjes verdelen, met olijfolie besprenkelen en de rolletjes erop plaatsen. Met warme toast serveren, vergezeld van een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel. Dit volmondige licht fruitige bier combineert goed met de licht gerookte smaak van de ham en de frisse smaak van de komkommer, appel, bieslook en gemengde sla.

Notes

Licht gerookte beenham met komkommer, appel, bieslook en Westmalle Trappist Tripel