Afdrukopties:

Lasagne met spinazie en zalm met Organic Blonde Ale

Opbrengsten1 portie

 6 lasagnevellen (voorgekookt, zie verpakking))
 500 g spinazie
 250 g verse zalmfilet (zonder vel)
 1 tomaat in plakjes
 3 eieren
 100 ml melk
 geraspte oude kaas
 teentje knoflook (geperst)
 peper en zout
 roomboter om schaal in te vetten
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Stoom de spinazie 10 minuten. (Koken of wokken kan ook). Snijd de ontvelde zalmfilet in dunne plakken.

2

Klop in een kom de eieren met de melk los. Voeg knoflook, zout en peper toe. Druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie in een zeef of vergiet. Doe de geslonken spinazie in de kom met eieren en melk. Meng goed.

3

Vet de ovenschaal (ong. 25x18 cm) in en verdeel een 1/4 deel van het spinazie mengsel over de bodem. Leg hier 2 lasagnevellen op. Verdeel hier 1/4 van het spinazie mengsel over en de helft van de plakjes zalm. Dek weer af met lasagnevellen en schep er weer 1/4 van het spinazie mengsel over en de rest van de plakjes zalm.
Dek af met 2 lasagnevellen en eindig met de rest van het spinazie mengsel met plakjes tomaat. Bestrooi met kaas en zet ca. 45 minuten in de oven.

4

Drink hierbij een koel glas Organic Blonde Ale. De fijne fruitige en kruidige smaak past prima bij de zalm in de lasagne.