Lamskoteletjes met courgette, shiitake, sjalotjes en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 8 kleine lamskoteletjes
 1 kleine courgette
 125 g shiitake
 2 sjalotjes
 3 theelepels fijngehakte verse rozemarijndraadjes
 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels vers citroensap
 1 dl gevogelte- of groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een schaal de lamskoteletjes gedurende 2 tot 3 uur marineren in een mengsel van 4 eetlepels olie, 2 eetlepels vers citroensap en fijngehakte verse rozemarijndraadjes. Af en toe omkeren.

2

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De courgette halveren, zoveel mogelijk het wit verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden. De harde onderkant van de shiitake afsnijden en in grove stukken snijden.

3

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de groenten beetgaar roerbakken. De bouillon erdoor roeren en al roerende zeer kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

4

De lamskoteletjes iets deppen, de rozemarijndraadjes zoveel mogelijk verwijderen en op de barbecue of op de grillpan lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Op smaak brengen met peper en zout en met de gewokte courgette, shiitake en sjalotjes serveren.

5

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij drinken. Dit donkere Trappistenbier van 7 vol% met een aangename karamelsmaak en een licht zoetje combineert goed met de licht geroosterde smaak van de lamskoteletjes en het vleugje rozemarijn, in combinatie met de zachte smaak van de courgette en sjalot en de aardse smaak van de shiitake.

Ingrediënten

 8 kleine lamskoteletjes
 1 kleine courgette
 125 g shiitake
 2 sjalotjes
 3 theelepels fijngehakte verse rozemarijndraadjes
 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels vers citroensap
 1 dl gevogelte- of groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een schaal de lamskoteletjes gedurende 2 tot 3 uur marineren in een mengsel van 4 eetlepels olie, 2 eetlepels vers citroensap en fijngehakte verse rozemarijndraadjes. Af en toe omkeren.

2

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De courgette halveren, zoveel mogelijk het wit verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden. De harde onderkant van de shiitake afsnijden en in grove stukken snijden.

3

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de groenten beetgaar roerbakken. De bouillon erdoor roeren en al roerende zeer kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

4

De lamskoteletjes iets deppen, de rozemarijndraadjes zoveel mogelijk verwijderen en op de barbecue of op de grillpan lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Op smaak brengen met peper en zout en met de gewokte courgette, shiitake en sjalotjes serveren.

5

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij drinken. Dit donkere Trappistenbier van 7 vol% met een aangename karamelsmaak en een licht zoetje combineert goed met de licht geroosterde smaak van de lamskoteletjes en het vleugje rozemarijn, in combinatie met de zachte smaak van de courgette en sjalot en de aardse smaak van de shiitake.

Notes

Lamskoteletjes met courgette, shiitake, sjalotjes en Westmalle Trappist Dubbel