Bereidingswijze:
In een mengkom het lamsgehakt met de fijngewreven beschuiten, het ei, de fijngemalen komijn- en korianderzaadjes mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Uit de koelkast halen, balletjes vormen en iets plat slaan. Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de balletjes om en om aanbraden, 35 cl bouillon toevoegen en gedurende 40 tot 45 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe omkeren. Naar smaak het stoofvocht iets inkoken. Na het stoven warm houden. Drie tot vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de paprika, wortel en sjalot kort roerbakken. Vijftien centiliter bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 15 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De couscous of bulgur over voorverwarmde borden verdelen, (gehalveerde) balletjes lamsgehakt met wat saus erop plaatsen. Met de verse munt of verse koriander garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en de vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige toets van de balletjes, de zachte smaak van de groenten in combinatie met de frisse toets van de verse munt of koriander. Naar smaak kan ook een donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol% goed tot zijn recht komen bij dit gerecht.
Bereidingswijze:
In een mengkom het lamsgehakt met de fijngewreven beschuiten, het ei, de fijngemalen komijn- en korianderzaadjes mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Uit de koelkast halen, balletjes vormen en iets plat slaan. Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de balletjes om en om aanbraden, 35 cl bouillon toevoegen en gedurende 40 tot 45 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe omkeren. Naar smaak het stoofvocht iets inkoken. Na het stoven warm houden. Drie tot vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de paprika, wortel en sjalot kort roerbakken. Vijftien centiliter bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 15 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De couscous of bulgur over voorverwarmde borden verdelen, (gehalveerde) balletjes lamsgehakt met wat saus erop plaatsen. Met de verse munt of verse koriander garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en de vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige toets van de balletjes, de zachte smaak van de groenten in combinatie met de frisse toets van de verse munt of koriander. Naar smaak kan ook een donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol% goed tot zijn recht komen bij dit gerecht.