Bereidingswijze:
In een mengkom het lamsgehakt met de eierbeschuiten, het ei en vadouvan mengen. Balletjes vormen, iets plat slaan en kort laten rusten op een koele plek of in de koelkast. Vadouvan is een licht kruidige specerijenmelange van Franse-Indiase oorsprong en verkrijgbaar in grote supermarkten. Minder scherp dan veel kerriemengsels. In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en 1 sjalot, blokjes trostomaat, blokjes courgette kort roerbakken. Vijfentwintig centiliter bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en 2 afgestreken theelepels chilivlokken toevoegen. Na het verwarmen de gedroogde oregano erover strooien en iets laten afkoelen. In een wok of koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de andere sjalot kort roerbakken. De doperwten en 15 cl bouillon toevoegen en ruim 15 tot 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. na het verwarmen met de staafmixer pureren en naar smaak zeven. Op smaak brengen met peper en zout. Doperwtenpuree, (gehalveerde) balletjes lamsgehakt en ratatouille over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de saus met vadouvan, pikante chilivlokken en de smeuïge, volmondige smaak van de doperwtenpuree.
Bereidingswijze:
In een mengkom het lamsgehakt met de eierbeschuiten, het ei en vadouvan mengen. Balletjes vormen, iets plat slaan en kort laten rusten op een koele plek of in de koelkast. Vadouvan is een licht kruidige specerijenmelange van Franse-Indiase oorsprong en verkrijgbaar in grote supermarkten. Minder scherp dan veel kerriemengsels. In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en 1 sjalot, blokjes trostomaat, blokjes courgette kort roerbakken. Vijfentwintig centiliter bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en 2 afgestreken theelepels chilivlokken toevoegen. Na het verwarmen de gedroogde oregano erover strooien en iets laten afkoelen. In een wok of koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de andere sjalot kort roerbakken. De doperwten en 15 cl bouillon toevoegen en ruim 15 tot 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. na het verwarmen met de staafmixer pureren en naar smaak zeven. Op smaak brengen met peper en zout. Doperwtenpuree, (gehalveerde) balletjes lamsgehakt en ratatouille over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de saus met vadouvan, pikante chilivlokken en de smeuïge, volmondige smaak van de doperwtenpuree.