Afdrukopties:

Krab, polenta en prei

Opbrengsten1 portie

 250 g krabbenvlees, vers, daarna gekookt, of pot of blik (MSC keurmerk)
 175 g maïsgriesmeel
 1 stronkje prei, buitenste blad en onderkant verwijderd
 4 eetlepels gesmolten roomboter
 1 theelepel selderijzout (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Maïsgriesmeel met 40 tot 50 cl water aan de kook brengen, goed blijven roeren tot het merendeel van het water bijna is verdampt. Op de laagste hittebron met de deksel op de pan gedurende 10 minuten tot een smeuïge pap verwarmen. Over een schaal of keukenplank spreiden, laten afkoelen en met een speciaal vormpje rondjes eruit steken. Het gekookte krabbenvlees in stukjes snijden en naar smaak selderijzout (optie) erdoor roeren. De prei in flinterdunne ringetjes snijden en in een vergiet boven het water beetgaar stomen en laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. De krab over de rondjes polenta verdelen, wat gesmolten boter over de krab verdelen en met de ringetjes prei garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils (mild gehopt),witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison. De vooral frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de delicate, zachte smaak van de krab in combinatie met de smeuïge toets van de polenta en het lichte zoetje van de ringetjes prei.