Bereidingswijze:
De krabbenpoten uit de diepvries laten ontdooien. Met een hamertje inkepingen in de schaal van de krab slaan. Vier tot 5 eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de krabbenpoten om en om roerbakken. De verse gember en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 10 tot 15 minuten verwarmen. Af en toe omkeren. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de lichtzoute sojasaus erdoor roeren en verder verwarmen. Op smaak brengen met de pikante chilivlokken of het Spaanse pepertje, Over voorverwarmde diepe borden verdelen en met de flinterdun gesneden lente-uit garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de geraspte verse gember, pikante chilivlokken en lichtzoute sojasaus.
Bereidingswijze:
De krabbenpoten uit de diepvries laten ontdooien. Met een hamertje inkepingen in de schaal van de krab slaan. Vier tot 5 eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de krabbenpoten om en om roerbakken. De verse gember en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 10 tot 15 minuten verwarmen. Af en toe omkeren. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de lichtzoute sojasaus erdoor roeren en verder verwarmen. Op smaak brengen met de pikante chilivlokken of het Spaanse pepertje, Over voorverwarmde diepe borden verdelen en met de flinterdun gesneden lente-uit garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de geraspte verse gember, pikante chilivlokken en lichtzoute sojasaus.