Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De verse zalmfilet in stukjes snijden en met weinig zout bestrooien. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes zalmfilet roerbakken. De stukjes sjalot al roerende toevoegen en nog kort verwarmen. Laten afkoelen, in een mengkom doen en met de staafmixer zo fijn mogelijk pureren.
De roomkaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om iets op te stijven.
Lange repen komkommer met een kaasschaaf uit de komkommer snijden. De repen halveren en het koude zalmmengsel erover verdelen en oprollen. Eventueel met een (houten) prikkertje vastzetten. Met flinterdunne plakjes radijs garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, gueuze tussen 5 en 7 vol% (mild van smaak), Session India Pale Ale (IPA) tussen 3 en 5 vol%.
De verse zalmfilet in stukjes snijden en met weinig zout bestrooien. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes zalmfilet roerbakken. De stukjes sjalot al roerende toevoegen en nog kort verwarmen. Laten afkoelen, in een mengkom doen en met de staafmixer zo fijn mogelijk pureren.
De roomkaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om iets op te stijven.
Lange repen komkommer met een kaasschaaf uit de komkommer snijden. De repen halveren en het koude zalmmengsel erover verdelen en oprollen. Eventueel met een (houten) prikkertje vastzetten. Met flinterdunne plakjes radijs garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, gueuze tussen 5 en 7 vol% (mild van smaak), Session India Pale Ale (IPA) tussen 3 en 5 vol%.