Komkommerrolletjes met zalm en radijs

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 komkommer, zonder zaadlijst
 250 g verse zalmfilet
 2 kleine sjalotjes, geschild en in stukjes
 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 4 eetlepels roomkaas
 4 radijsjes, in flinterdunne plakjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De verse zalmfilet in stukjes snijden en met weinig zout bestrooien. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes zalmfilet roerbakken. De stukjes sjalot al roerende toevoegen en nog kort verwarmen. Laten afkoelen, in een mengkom doen en met de staafmixer zo fijn mogelijk pureren.

2

De roomkaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om iets op te stijven.

3

Lange repen komkommer met een kaasschaaf uit de komkommer snijden. De repen halveren en het koude zalmmengsel erover verdelen en oprollen. Eventueel met een (houten) prikkertje vastzetten. Met flinterdunne plakjes radijs garneren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, gueuze tussen 5 en 7 vol% (mild van smaak), Session India Pale Ale (IPA) tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 1 komkommer, zonder zaadlijst
 250 g verse zalmfilet
 2 kleine sjalotjes, geschild en in stukjes
 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 4 eetlepels roomkaas
 4 radijsjes, in flinterdunne plakjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De verse zalmfilet in stukjes snijden en met weinig zout bestrooien. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes zalmfilet roerbakken. De stukjes sjalot al roerende toevoegen en nog kort verwarmen. Laten afkoelen, in een mengkom doen en met de staafmixer zo fijn mogelijk pureren.

2

De roomkaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om iets op te stijven.

3

Lange repen komkommer met een kaasschaaf uit de komkommer snijden. De repen halveren en het koude zalmmengsel erover verdelen en oprollen. Eventueel met een (houten) prikkertje vastzetten. Met flinterdunne plakjes radijs garneren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, gueuze tussen 5 en 7 vol% (mild van smaak), Session India Pale Ale (IPA) tussen 3 en 5 vol%.

Notes

Komkommerrolletjes met zalm en radijs