Komkommerrolletjes met gerookte zalm, wasabi, radijs en Brand Zwaar Blond

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 kleine komkommer, zaadlijst verwijderd, in dunne repen
 250 g gerookte zalmfilet
 1 eetlepel wasabi, uit pot of tube
 4 theelepels vers limoensap
 4 tot 6 verse radijsjes, in dunne plakjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De gerookte zalmfilet zo fijn mogelijk snijden of met een hakmes fijnhakken en in een mengkom doen. De wasabi en het verse limoensap toevoegen, goed roeren en op smaak brengen met peper en zout.

2

Dit mengsel over de dunne repen komkommer verdelen, oprollen en met een prikkertje vastzetten. Met dunne plakjes radijs garneren. Als aperitiefhapje serveren.

3

Een goed gekoeld glas Brand Zwaar Blond erbij serveren. Dit blonde bier van 8,5 vol% met een frisse, fruitige smaak en een aangename hoppige afdronk, combineert goed met de gerookte smaak van de zalmfilet, de frisheid van de wasabi en de plakjes radijs.

Ingrediënten

 1 kleine komkommer, zaadlijst verwijderd, in dunne repen
 250 g gerookte zalmfilet
 1 eetlepel wasabi, uit pot of tube
 4 theelepels vers limoensap
 4 tot 6 verse radijsjes, in dunne plakjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De gerookte zalmfilet zo fijn mogelijk snijden of met een hakmes fijnhakken en in een mengkom doen. De wasabi en het verse limoensap toevoegen, goed roeren en op smaak brengen met peper en zout.

2

Dit mengsel over de dunne repen komkommer verdelen, oprollen en met een prikkertje vastzetten. Met dunne plakjes radijs garneren. Als aperitiefhapje serveren.

3

Een goed gekoeld glas Brand Zwaar Blond erbij serveren. Dit blonde bier van 8,5 vol% met een frisse, fruitige smaak en een aangename hoppige afdronk, combineert goed met de gerookte smaak van de zalmfilet, de frisheid van de wasabi en de plakjes radijs.

Komkommerrolletjes met gerookte zalm, wasabi, radijs en Brand Zwaar Blond