Afdrukopties:

Komkommer met zalmfilet en Seef

Opbrengsten1 portie

 1 kleine komkommer
 250 g verse zalmfilet, in stukjes of blokjes
 100 g licht gerookte zalmfilet, in stukjes
 5 eetlepel piepkleine blokjes bleekselderij, draadjes verwijderd
 2 eetlepel crème fraîche
 2 eetlepel roomkaas
 2 eetlepel zonnebloemolie
 5 radijsjes, in dunne plakjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De stukjes of blokjes verse zalmfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de zalmfilet kort roerbakken. Na het roerbakken op smaak brengen met peper en zout en goed laten afkoelen.

2

In een mengkom de zalmfilet en de stukjes licht gerookte zalmfilet met de crème fraîche en roomkaas mengen. Met een vork zo fijn mogelijk maken of met de staafmixer lichtjes pureren. Vervolgens de piepkleine blokjes bleekselderij erdoor roeren.

3

Zoveel mogelijk de zaadlijst uit de komkommer verwijderen en in de lengte met een kaasschaaf repen snijden. Het mengsel van zalm over de repen verdelen en eventueel met een houten prikkertje vastzetten. Met dunne plakjes radijs garneren.

4

Een goed gekoeld glas Seef van 6,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende goudblonde bier met een licht kruidige toets past goed bij de frisse smaak van de komkommer, bleekselderij en radijs in combinatie met de smeuïge smaak van het mengsel van de zalm.