Afdrukopties:

Komkommer met makreelfilet, ei, tomaat en zilveruitjes

Opbrengsten1 portie

 1 grote komkommer, geschild
 250 g licht gerookte makreelfilet
 2 kleine hardgekookte eieren, in piepkleine blokjes
 2 eetlepel crème fraîche
 2 eetlepel mayonaise
 1 (tros)tomaat, zonder zaadlijst, in dunne reepjes
 4 eetlepel kleine zilveruitjes, op azijn of olie
 1 eetlepel vers citroen- of limoensap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Met een pincet eventueel achtergebleven graatjes uit de makreelfilet verwijderen en in kleine stukjes snijden. Deze stukjes in een mengkom doen en met de blokjes ei, crème fraîche, mayonaise en citroen- of limoensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven.

2

De geschilde komkommer in gelijkmatige plakken snijden, zoveel mogelijk uithollen en met het mengsel van de makreelfilet vullen. Met een dun reepje (tros)tomaat en kleine zilveruitjes garneren.

3

Aanbevolen bieren: Pils (niet te zwaar gehopt), Witbier, Weizen, Saison, Gueuze, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).